NOVES ANYADES I  NOVETATS VINÍCOLES

Avui us volem posar al dia de les noves anyades (acabades de sortir del celler) perquè venen amb canvis molt interessants! Us parlarem del Taleia 2017 i la seva nova fórmula, del Ekam Essència 2015 i del nou Taleia Brisat 2017!

TALEIA 2017

80% sauvignon blanc i 20% sémillon, l’anyada 2017 del Taleia ve acompanyada d’una elaboració complexa però amb magnífics resultats que ens posicionen entre els sauvignons més elegants del mercat. Expressiu en nas amb lleugeres notes de bota i més volum i cos que anyades anteriors. Evolucionarà molt bé en ampolla gràcies a la seva acidesa, mineralitat i salinitat procedent dels fòssils marins del subsòl.

 

TALEIA BRISAT 2017 (NOVETAT)

Hem decidit deixar d’elaborar -SO2 i enfocar-nos en un nou estil de vins que ens cridaven molt l’atenció: els vins brisats, és a dir, vins blancs que maceren amb les seves pells.

Com l’hem fet?

  • Hem decidit fermentar-lo en un cup de pedra, concretament el més fred.
  • A baixa temperatura per obtenir poca extracció.
  • L’hem deixat dues setmanes macerant amb les seves pells.
  • Una vegada al celler, l’hem deixat 1 any en bota de tercer any sense fer la malolàctica.
  • El resultat ens l’haureu de dir vosaltres. Nosaltres hem buscat l’elegància i la subtilesa.

 

EKAM ESSÈNCIA 2015 

Vam començar a fer aquest vi a la collita 2010 amb només 400 ampolles. Com és un vi que no fem cada any perquè va en funció de la climatologia, no el vàrem tornar a elaborar fins a la collita 2013. Aquest any, surt al mercat l’anyada 2015 amb 1.200 ampolles i un resultat en boca similar a la del 2013 i equiparable als Spätlese alemanys.

El nostre dolç es cull com la resta de raïms, no busquem la podridura al cep sinó la puresa del gotim. Un cop entrat el raïm i posa’t a fermentar el parem en fred deixant-lo a 11º d’alcohol i 30gr de sucre residual. Un cop embotellat, el deixem reposar entre 3 a 4 anys al celler.

Add comment
Publicat a Uncategorized