Verema 2017

Especial Resum Verema 2017

L’any 2017 ha estat un any amb moltes variables en viticultura, cal esmentar-ne principalment dues: les gelades del mes d’abril i la sequera d’aquest estiu. Afortunadament les gelades no ens van afectar massa, pel fet d’estar en alçada i la tendència dels vents freds i més densos era d’anar cap a les valls. En canvi la sequera ha estat un factor important que ha minvat en general la producció.

L’estrès hídric i la calor va suposar un avançament de la verema, encara que gràcies a la calor que va minvar durant les nits del mes de setembre, les acideses dels vins han estat suficientment altes per preservar la frescor dels nostres vins. Els vins resultants seran força complexos i amb certa intensitat a causa de la ràtio pell/most, per la petita grandària dels grans.

L‘Ekam tindrà una llargada en boca important i preservarà la frescor habitual, encara que la quantitat ha estat inferior a l’habitual. A causa d’aquesta darrera circumstància no hem fet Essència aquesta anyada.

Els llevats salvatges ens donaran un Taleia amb força complexitat i un bon potencial d’envelliment.

Aquest any també hem fet un canvi amb el -SO2, fent una interpretació d’un brisat elegant.

Estem contents amb la finesa del Taïka, amb un semillon força vibrant i un sauvignon blanc que li aporta llargada i més nervi.

Tindrem un Acusp amb el mateix estil delicat i elegant d’altres anys.

El Thalarn serà un xic més concentrat i amb una producció més minsa.

El Quest serà molt equilibrat aquest any. És l’únic vi elaborat íntegrament en els cups i tindrà sens dubte una gran personalitat.

 

Les novetats i experiments

I aquest any com a novetat, traurem un rosat molt fi i amb un interessant potencial d’envelliment. Farà la criança amb bótes durant nou mesos.

Continuarem amb els experiments del Club, per treballar alguns aspectes d’enologia.

 

Fins aviat!

Raül Bobet

Add comment
Publicat a Uncategorized