Verema 2018 – Crònica i resum de l’any!

VEREMA 2018: Crònica i resum de l’any

L’any 2018 ha estat caracteritzat per les pluges abundants i per les baixes temperatures en la zona del Pallars, que han dificultat la maduració i la possible aparició de fongs.

Ha estat un any on s’ha prestat especial atenció a la vinya, sobretot per evitar fongs. Aquest problema i la possible botritys han pogut controlar-se de manera molt acurada a causa del treball incansable de l’equip de viticultura.

La setmana del 5 de setembre començàvem a collir, molt a poc a poc, el sauvignon blanc i l’albariño. Les següents varietats van ser el riesling i el semillon. Finalment va venir la recolida de les varietats negre.

En els darrers 10 anys mai havíem tingut una collita semblant, es percep un canvi molt present en el paper que juguen els vins al centre d’Europa.

El canvi climàtic comença a estar més present que mai, així que es preveuen canvis en la viticultura en un futur no gaire llunyà.

L’Ekam i l’Ekam Essència seran excepcionals, vins amb molt nervi i textura. Estem especialment contents amb el resultat del Taleia i el Taleia brisat en el cup de pedra. Derivem cap a vins més complexos, de grau alcohòlic molt contingut i molta frescor.

Especialment contents amb els futurs Quest i Saktik, on les fermentacions en els cups de pedra de les varietats tardanes que el componen, han permès obtenir vins molt llargs i amb tanins dolços. Aquest any també elaborarem el nostre vi dolç Majjan, que descansarà en bota durant els pròxims 5 anys.

La frescor i la delicadesa seran també molt presents en el Jhana, Acusp i Thalarn.

 

Pel Club tindrem alguns vins molt interessants que us donarem a conèixer ben aviat!

Add comment
Publicat a Uncategorized