club amics d'encus

L'Ànima d'Encus

Des de Castell d’Encús us volem fer partícips del nostre projecte. A través del Club d’Amics us permetem tastar tots els nostres experiments, gaudir de tastos exclusius, participar en esdeveniments únics i, en definitiva, formar part del projecte des de dins.

Que oferim als membres del Club:

 

- Accés als nostres vins experiementals de producció molt limitada. Vins que no entren al circuit comercial, com ho fa la nostra producció habitual, i que nomes s’ofereixen als amics del Club. 

- Accés preferent a anyades velles dels vins de CdE quan es posin a disposició.

- Accés preferent a esdeveniments relacionats amb CdE, tant al celler com fora d’aquest.

Ser membre del Club és gratuït i no hi ha obligació de compra de vins per ser-ho. La compra de vins és necessàriament en caixes de 6 vins. Despeses d’enviament a la península són gratuïtes amb compres per sobre de 150 euros.

Els jocs són la forma més elevada de l’investigació.

  -Albert Einstein-

 "

 

ELS VINS DEL CLUB

Intentem transmetre en cada ampolla la frescor de la zona i el clima que hi regeix, el paisatge que ens envolta i la màgia de l’entorn.

 

Cada vi és un procés d’experimentació en si mateix. Cada bóta és un món De fet, la nostra forma de treballar quan elaborem un assemblatge, és el joc entre petits i diferents lots que són en realitat, petits experiments individuals.

 

 Experimental Cabernet Sauvignon + Merlot  2013

L’acollida dels nostres Amics d’Encus ha estat excel·lent i això ens engresca a tornar-ho a fer, ara amb un vi experimental negre, per seguir col·laborant, des de la nostra vocació d’investigació i recerca vinícola, tant amb la Creu Roja com amb el Col·legi de Metges de Barcelona.

En aquesta ocasió, us presentem un vi inspirat en la finor que la muntanya ens dóna i la complexitat que només el temps fa possible, “Cabernet Sauvignon + Merlot” de la collita 2013.

L’any 2013 vam voler fer una producció limitada a 900 ampolles de l’assemblatge bàsic bordelès (Cabernet Sauvignon i Merlot) diferenciant-lo del nostre Quest tot afegint-hi una proporció més elevada de Merlot i prescindint del Cabernet Franc i el Petit Verdot. La idea d’aquesta recerca era obtenir un vi més vellutat i rodó, sense arestes tàniques tot atorgant més relleu a la finor i l’elegància per sobre de l’estructura fenòlica. Amb una criança de 2 anys en bótes de roure francès i 4 anys d’envelliment en ampolla, hem cercat d’emfatitzar encara més aquesta subtilesa plena de matisos deixant que el vi es desenvolupi envers la complexitat que el pas del temps ens regala.

Tant el Cabernet Sauvignon com el Merlot són de les varietats de més èxit internacional. Plantades arreu del món, el seu espectre aromàtic és heterogeni en funció del clima on maduren. El Cabernet Sauvignon oscil·la entre la maduresa i l’excés alcohòlic en climes càlids i, per contra, perfils més subtils en zones fredes. El Merlot, per la seva banda, mostra més volum i carnositat en climes temperats, que poden arribar a ser alcohòlics, i una textura satinada en climes més freds o en alçada.

En els Pirineus, la dificultat climàtica per la viticultura queda compensada per la recerca i l’aplicació d’una agricultura més respectuosa i sostenible amb el medi ambient. D’aquesta manera aconseguim una maduresa òptima (de sucres i de fenols) de les dues varietats que formen part d’aquest vi experimental. Mantenim una vibrant frescor i una agradable elegància gràcies a l’acidesa que en part ens dóna el nostre microclima. La llarga criança que ha tingut aquest vi no li resta potencial d’envelliment i ens ofereix un perfil aromàtic de gran complexitat que ens perdurarà durant molts anys dins l’ampolla.

Nota de tast Carbernet Sauvignon (80%) + Merlot (20%) collita 2013:

A la vista: vermell amb reflexos de color teula

Al nas: notes de cuir, sotabosc i de cirera

A la boca: entrada molt vellutada amb tanins suaus i notes de fruits de gerds. És un vi complex i molt llarg en boca.

Producció: 900 ampolles

Preu: 19€ ampolla (donatiu inclòs de 3€)

IMG_12062.jpg

Experimental Albarinyo 2019

Castell d’Encus, amb aquest vi del Club d’Amics, vol col·laborar amb la Creu Roja i el Col·legi de Metges de Barcelona per la superació de la crisi sanitària provocada pel Covid-19 a Catalunya fent una donació  de 2 euros per cada ampolla venuda a aquestes institucions sanitàries i mèdiques del territori que, incansablement, treballen a primera línia en la lluita contra la pandèmia. Ajuda’ns a ajudar!

 

 

L’albarinyo a les nostres vinyes gaudeix d’una molt bona acidesa, fet que li dona una frescor i un potencial d’envelliment altíssims. Els grans de raïm de la nostra selecció massal són molt petits, i com que els aromes estan força concentrats a les pells, així com també els compostos fenòlics que li donen estructura, el resultat és un vi amb una bona intensitat i llargada en boca.

 

Nota de tast Albarinyo 2019:

 

A la vista: color groc palla tènue

Al nas: notes florals amb unes notes clares de litxi i cert albercoc

A la boca: boca rica, amb greix. Presenta notes d’almívar fresc de préssec.

Producció: 1.500 ampolles

Preu: 15€ ampolla 

 

IMG_1126.JPG
 

Experimental Cabernet Sauvignon 2015

El Cabernet és una de les varietats més treballades des del punt de vista de seleccions massals i ha estat plantada arreu del món amb un èxit notori a Bordeus,  Itàlia (Toscana), Califòrnia (Napa), Austràlia, Xile, etc.

El Cabernet Sauvignon que us oferim vol anar cap a una zona subtil, fugint d'estils massa madurs i alcohòlics.

Ha envellit dos anys en bóta i altres dos anys en ampolla.

 

Producció: 800 ampolles

Preu: 18€ ampolla

 

COMPRAR
IMG_0457.JPG

Estigues atent

pròxims esdeveniments

Tast de nova dècada!

Comencem el 2020 amb molta força!

No et perdis el nostre tast complet de noves anyades i primícies!

Una oportunitat única per tastar totes les noves anyades (de bóta i en ampolla), juntament amb comparatives de vins mundials de referència amb en Raül Bobet com a amfitrió.

Places molt limitades.

Lloc: Castell d'Encus

Data:  Aplaçada.

Preu:  -

castelldencus_picnic_foto-gilbertbages_3
Aplaçat

No hi ha més events disponibles