Verema 2021

Updated: Mar 24

Com sabeu, la qualitat i característiques dels vins depenen de diversos factors, i un dels més importants és el clima. En aquest sentit, el 2021 ha estat un any bastant fresc, excepte una setmana de força calor durant el mes d’agost. Les pluges ens van neguitejar bastant abans de l’inici de verema, tot i que sortosament es van apaivagar i això ens va permetre una molt bona maduració amb temperatures moderades. Aquest fet és important, ja que ha permès una bona correlació entre el motor de la llum (ultraviolat) i el motor de la temperatura, fent que compostos fenòlics, precursors d’aromes, síntesi de sucres i acideses anessin força equilibrats.
Hem tingut també els primers resultats de la vinya de Santa Engràcia i són molt encoratjadors per totes les varietats, tant per la seva bona acidesa (vins amb frescor), com per les característiques aromàtiques que hem anat veient. Destacar també que hem tingut els primers resultats de Garnatxa Negra que ens fan preveure uns vins amb molta personalitat.


Si comentem les varietats de manera més específica, els Riesling i Albarinyos seran llargs i frescos, amb alcohols moderats, que ens fan preveure una molt bona evolució en ampolla.


Quant als Sauvignon blancs, tenim un ventall molt ampli de notes, des de les notes especiades, marines, amb intensitats suaus, a les notes de boca amb molta salinitat, que fan pensar en vins complexos.


Pel que fa als Pinot Noir, poc a poc la recerca va donant els seus resultats i estem en el camí d’una millora contínua en la cerca de la complexitat d’aquest subtil vi. Esmentar també que les produccions han estat un xic inferiors en volum a les d’altres anys.


Pel que fa al Syrah, tindrem altre cop vins especiats amb bona concentració i etanol moderat. Esperem una molt bona evolució.


En el cas del Merlot, tant el 2020 com el 2021 són les millors anyades que mai hem fet, uns vins amb llargada, elegància, complexitat i subtilitat.


Cabernet Franc: tenim una anyada amb força personalitat, amb bons resultats de les noves vinyes, que de ben segur donaran a aquest concentrat vi uns tocs més subtils i aspectes pirazínics més matisats.


Pel que fa al Cabernet Sauvignon, serà intens però amb tanins molt elegants. Serà una anyada amb un gran potencial d’envelliment.


El Petit Verdot segueix en la seva línia, concentrat. S’ha fet una gran tasca de triatge que ha fet que els tanins siguin força matisats.


La categoria Saktih continua amb la seva línia ascendent i hem treballat tant el Sauvignon blanc, com Merlot, Cabernet Franc i Petit Verdot. La Garnatxa haurà d’esperar encara un temps així com els altres projectes que tenim en aquesta línia.També hem pensat en nous productes pels membres del nostre club, que estic segur, anireu descobrint amb el temps, sempre seguint aquesta línia didàctica i de recerca que ens faci gaudir a tots d’aquest meravellós producte, que és el vi.


90 views0 comments

Recent Posts

See All